Broj mesta za sedenje – Lada Niva

Svake godine na tehničkom pregledu me dočeka neka neprijatna novost. Stalno treba još nešto, reatest, sertifikat za prikolicu itd. Najnovija u nizu je promena broja putničkih mesta. Naravno, Niva je ista onakva kakva je bila i kada je kupljena. Nikakve prerade nisu rađene i do sada se najnormalnije registrovala za pet putnika. Međutim, kažu da od ove godine Lada Niva više nije auto za pet putnika, nego za četiri. Kako je to moguće – ne znam zaista. Razumem da ima 4 pojasa (na to se pozivaju neki) ali kako to da je do sada bilo dovoljno mesta za 5 putnika, a sada samo za 4 ? Ako ćemo po broju pojaseva, koliko onda mesta za sedenje imaju starije Nive koje na zadnjem sedištu nemaju ni jedan pojas? Ispada da ih treba registrovati samo za dva putnika. Bilo kako bilo, neko se dosetio da uzme dodatnih 1300 dinara za novu saobraćajnu. Osim toga, auto definitivno gubi na funkcionalnosti jer je nekada vrlo važno da se poveze svih petoro putnika, a sada je to zabranjeno.

Jedna koleginica je duhovito prokomentarisala ovu situaciju rekavši da možda nije trebalo ovoliko da perem Nivu jer se skupila od pranja 🙂

Nova saobraćajna dozvola

Stara saobraćajna

Takođe, meni zanimljiv detalj je da je Niva „sa četiri sedišta“ sada teža nego kada ih je bilo pet. Istina je tu negde… Idemo dalje 😉

4 thoughts on “Broj mesta za sedenje – Lada Niva

  1. Cekaj,
    meni su rekli da je procedura te promene komlikovanija. Te idi kod ovlascenog dilera da izda potvrsdu da Lada zaista ima samo 4 sedista a ne 5 sa koliko smo je kupili, pa onda kod automoto saveza i jos kojekuda i naravno svugde se nesto placa pa to ispada (za firmu) oko 10.000 dinara. Da li se zaista sve zavrsi pri regisraciji i kosta „samo“ 1800 dinara???

    • Meni su samo na tehničkom pregledu konstatovali da sada imam 4 sedišta i zbog toga sam morao da platim novu saobraćajnu dozvolu. Zvao sam uvoznika da pitam o čemu se radi ali oni su odmah rekli „pitaj nekog pametnijeg koji je to izmislio“ i da neka potvrda koju oni izdaju košta 600din plus dostava. Tu se naš razgovor završio.

  2. Moja cerka htela da registruje Tvingo.Mesto 5 sedista sada 4.Trazi potvrdu od uvoznika, pa u auto moto, pa nova saobracajna.Sve oko 8000 din.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *