Dihtung prednje dekle i prednji semering radilice – Lada Niva

Menjao sam lanac pre više od godinu dana i tom prilikom sam zamenio i dihtung napred. Sve je bilo ok do pre nekog vremena, kada sam primetio da je dihtung jednostavno izašao napolje.

Na tom mestu nije pustio i ja sam tako nastavio da vozim. Međutim, pre nekoliko dana je pustio na drugom mestu, i situacija se drastično pogoršala u nekoliko dana. Do te mere da je ulje počelo da kaplje. Nov dihtung je 150din, ali ima posla oko njega.

Prvo, mora se skinuti maska hladnjaka i hladnjak. Hladnjak drže dva mala šrafa. Njih treba odviti i skuniti creva, a zatim se hladnjak izvlači prema gore. Pritom, smeta i šipka koja nosi rezerni točak, pa se i ona mora skinuti. Zatim se skine ventilator, remenica pumpe za vodu i remenica na radilici. Tek tada se može otvoriti prednja dekla motora. S donje strane, spojena je sa karterom pomoću tri šrafa.
Evo u šta se pretvorio


Kad sam otvorio, nisam mogao da verujem. Pomislio sam da sam verovatno zaobravio da odstranim stari dihtung kada sam stavio novi. Bilo mi je malo verovatno da sam tako nešto uradio. Međutim, posle vidim da je ovaj dihtung imao 3-4 sloja i sav se razlistao. Da sam zaboravio stari (što je gotovo nemoguće), bila bi samo dva sloja -stari  i novi dihtung.

Ostalo mi je samo da operem motor i to je to.

Nisam mehaničar ali sam dosada menjao koješta na koječemu ali ovakav slučaj otkaza dihtunga nikada nisam video.

Ova intervencija je zgodna prilika da se zameni i prednji semering radilice, koji nosi oznaku 40×56×7

One thought on “Dihtung prednje dekle i prednji semering radilice – Lada Niva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *